7 minuni ale Dubaiului

Pana in 2020 – anul in care se preconizeaza ca Dubaiul va ramane fara rezerve de petrol – printul Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoum estimeaza ca 35 millioane de turisti vor vizita Dubaiul, si greu de estimat cat va castiga economia de pe urma lor, dar cu siguranta sume impresionante.


Burj Dubai

Burj Dubai  face parte dintr-un complex rezidential numit “Centrul Dubaiului” (Downtown Dubai). Costurile totale au fost de 9 miliarde de dolari numai pentru Burj Dubai iar pentru intregul complex

“Downtown Dubai’” de 20 miliarde de dolari.

Forma cladirii este inspirata de o specie de flori de destert din Dubai care apare in arhitectura islamica ca decor, dar are si un scop ingineresc: forma denivelata face ca greutatea cladirii sa se diminueaze in varf, facand ca structura sa fie mai stabila. Burj Dubai va gazdui magazine, birouri, apartamente, si centre de distractie.

Insula palmier: insula creata in totalitate de om

Cele trei insule palmier din Dubai sunt cele mai mari insule artificiale din lume. Insulele se numesc The Palm Jumeirah, The Palm Jebel Ali si The Palm Deira, care va avea marimea Parisului. Sunt localizate pe coasta Golfului Persic si au adaugat 520 km de nisip plajelor din Dubai. Vor gazdui peste 100 de hoteluri luxoase, plaje rezidentiale cu vile, aqua parcuri, restaurante, magazine, spa-uri si centre de sport. Constructia Insulelor palmier a inceput in iunie 2001 si va fi gata in 10-15 ani.

Dubailand: cel mai mare parc de distractii

Dubailand va fi de doua ori mai mare decat Disney World, si va fi impartit in sase lumi de amuzament.

Hydropolis: prima statiune sub apa

Se autoproclama un hotel subacvatic de 10 stele. Va fi mai degraba un mic orasel, cu propirul mall, sala de dans, cartiere pe insule subcavatice, cinematograf revolutionar si un sistem de securitate care va inconjura resportul la 1.300 de metri sub apa. Este cel mai mare proiect imobiliar din lume, pe o suprafata egala cu Hyde Park din Londra, adica 260 hectare. Iar acoperisul hotelului este proiectat sa se deschida pentru a permite concursuri de schi in aer liber. Circa 150 de companii sunt implicate in aceasta magnifica constructie care se spera sa fie gata anul acesta, daca toate conditiile tehnice, financiare si naturale vor fi implinite. Vazand ca acest proiect este realizabil si de succes, firma care l-a proiectat are in plan sa deschida in toata lumea un lant de restaurante sub apa.

Insulele lumii: insule artificiale in forma hartii lumii

Un arhipelag format din 300 de insule in forma hartii lumii. Fiecare insula are intre 23 km2 pana la 84 km2 cu o suprafata de 50–100 m de apa intre insule. Harta va acoperi o suprafata de 9 km in lungime si 6 km in latime. Singurele mijloace de transport intre insule vor fi barcile sau elicopterele. Constructia a inceput in 2004 si pana in marte 2007 s-a terminat 90% din lume. Pretul total va fi de 14 miliarde de dolari.

Mall-ul Dubaiului: cel mai mare mall din lume

Cel mai mare mall din lume, cu 10 – 15 mall-uri mai mici individuale inauntrul lui, gazduind mai bine de 1000 de magazine. Isi  atrage clintii si prin insula modei, prin unul dintre cele mai mari acvarii din lume, printr-un patinoar olimpic si oaze cu cascade. Pana acum, mall-ul deja a castigat cinci premii pentru arhitectura, design si campanie de promovare.

Ski Dubai: cea mai mare statiune de schi acoperita

Ski Dubai, are un sistem unic de racire a temperaturii, care mentine temperatura la -1 grade Celsius in timpul zilei si -6 grade in timpul noptii, cand este fabricata zapada.