Atractii turistice din Braila

Orasul Braila este situat in sud-estul Romaniei si este intins pe o suprafata totala de 4765,8 kilometri patrati. Acest oras este resedinta judetului cu acelasi nume si se afla situata pe malul Dunarii, la o distanta nu foarte mare de orasul Galati, doar 20 de kilometri.


Braila este unul dintre cele mai mari porturi fluviale din tara noastra si totodata unul dintre cele mai vechi asezari de pe malul Dunarii. Primul nume pe care l-a avut a fost Drinago. Populatia totala a municipiului Braila a fost in anul 2010 de 211,161 de locuitori.

Orasul are o clima temperat continentala cu o temperatura medie anuala de 11,1 grade Celsius.

Turistii care se hotaresc sa viziteze orasul Braila vor avea ce vedea. Cele mai importante si cele mai vizitate atractii turistice sunt: Muzeul de Etnografie, Casa Colectiilor, Muzeul de Istorie, Teatrul Maria Filotti, Biserica Greceasca si Casa Memoriala Perpessicius.

Atractii turistice Braila


1. Parcul Monument

Acest parc are cam aceeasi varsta cu Gradina Mare. El a fost numit pentru prima data in anul 1833, atunci cand a fost construit un pod pe drumul Calarasilor pentru legatura cu Monumentul Eroilor din anul 1828. Chiar daca monumentul nu mai este, denumirea parcului nu a fost schimbata.

Monumentul a fost realizat de arhitectul francez Villye in anul 1833 si arata o spada cu doua taisuri asezata pe un soclu langa care erau pozitionati doi lei. Distrugerea monumentului a avut loc in anul 1916 de ocupantii turci.

2. Fantana cinetica

Fantana cinetica este asezata in centrul civic al Brailei. Aceasta fantana este realizarea celebrului sculptor roman Constantin Lucaci. Sculptorul a fost numit de multi oameni “al doilea Brancusi” datorita creatiilor sale. Aceasta sculptura plina de viguare a fost facuta din otel inox inalterabil.

3. Biserica Greceasca

Biserica Greceasca a fost ridicata intre anii 1863-1867 dupa ideile arhitectului Avram Ioanidis din Brusa. Constructia a fost foarte mare avand urmatoarele dimensiuni: 43, 5 metri lungime si 21,5 metri inaltime.

4. Insula Mica a Brailei

Insula se afla intr-o zona inundabila a Dunarii si din aceasta cauza este considerata o rezervatie zoologica si botanica naturala. Se aseamana foarte mult cu Delta Dunarii.

Acest loc ofera o priveliste si un spectacol extraordinar al naturii si o flora acvatica foarte bogata care asigura hrana pentru pasari un loc ideal pentru cuibarit.

5. Teatrul “Maria Filotti”

Teatrul “Maria Filotti” are o traditie de 150 de ani si este considerat un monument de arhitectura pentru Braila. Pana in prezent, pe scena teatrului au fost prezentate si jucate cam 300 de premiere si piese vazute de foarte multa lume, cam 3 milioane de spectatori.